4.09.2010 г.

"Хвани си батко да ти е сладко" ... или пък

     Мислех си, че не трябва да си изграждам стереотипи особено във взаимоотношенията мъж-жена, но този случай е толкова показателен, че не можах да се въздържа. В случая е по-скоро мъж - хлапачка. Наскоро имах възможността да наблюдавам нещо много интересно за мен и някак тривиално в същността си.
 Никога не съм била този тертип момиче и когато се натъкнах на такова ми беше много интересно да го наблюдавам. Тя тинейджърка, гимназистка на не повече от 17-18. Безспорно очарователна, пленява мъжкото внимание и го знае. Леко детска, леко несериозна, съвсем неусетно флиртуваща. Всички нейни връстници - запленени. Самата тя се радва на това внимание и го използва. Къде осъзнато, къде не. Всички отиват където тя иска и правят каквото на нея й харесва. Запленява някой, постига това, което иска и вече се държи все едно са само бегли познати. Никак не го харесвам аз това отношение и после защо жените били лоши.
 А сега да се спра на мъжа. Как ли трябва да е този мъж, който е успял да я задържи. Без съмнение някой вече опитен и знаещ правилата на играта. И ето тя се появява с един към 30 годишен господин. Добро тяло, баровско излъчване, но от километри му личи, че въобще не се котира между по - зрелите жени. Вече е на 30, а не вдъхва усещане за стабилност, бързия оглед показва, че не и особено богат. Съмнявам се някоя госпожица с повече опит да му обърне много внимание особено жена над 25, каквато принципно отива на някой на 30. Господинът вече не се котира толкова добре, както като преди едва 3-4 години и разбира се прави най - логичното нещо: хваща си някоя хубавичка хлапачка, която да го гледа в очите и да смята, че той е най - великия.
 Много ми е интересно докога господинът ще се кичи с еуфоричния си ореол в очите на гимназистката и дали някога тя ще успее да го види по начина, който го видях аз. Самото ми наблюдение го извърших само за два дни и не знам дали направените изводи са верни, но някак си стереотипът в цялата ситуация прекалено много се набиваше на очи.

снимка: Kiciul

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ами ти? какво мислиш?