21.04.2012 г.

Мастило по кожата

снимка: petra458
Картини по кожата. Думи, спомени, желания. Маркери за това кой си и какво желаеш. Мастилото като част от теб и това, което си. Някои крият всичко в себе си, други са го изрисували по кожата си. 
 Стегнато тяло, мургава кожа и образи. Ръцете ми се плъзват по топлия, гладък релеф и откриват писание след желание, напомняне след спомен. Дъхът ми минава по врата му, а пръстите ми проследяват черните букви - Неунищожим. От рамо до рамо, по целия гръб - желание, мантра, копнеж. Плъзвам се надолу по ръката и от там цяло съзвездие грее, а под него с красиви извити букви е изписано Вярвай. Просто Вярвай - в себе си, в живота, в силата. Мото, напомняне, смисъл. Огледално на него, на другата ръка, седи Живот със същия изписан шрифт, а над него демони са населили рамото. Йероглифи и плетеници са оплели страните му, точно под ребрата, а един истински белег от нож е оставил неизличим маркер над сърцето. Образи се спускат и по хълбока, гладни за още кожа.
 Пръстите ми приключват изследователската си експедиция, а обекта на интереса ми се оплаква, че мастилото по кожата му е твърде малко. Явно крие още демони в себе си, които искат да избият на повърхността в черната си премяна.

1 коментар:

Alhzar каза...

Красота :)

Публикуване на коментар

ами ти? какво мислиш?