28.04.2010 г.

Жестовете: Да облегнеш глава на нечие рамо за кратко

Това е мой навик, който мнозина тълкуват погрешно. Нека да поясня, че не става въпрос за рамото на непознат. Когато съм уморена , боли ме глава (често ми се случва напоследък) или съм отново двоумяща се, обичам да подпра чело в рамото на някой приятел. Когато съм щастлива направо ми иде да се сгуша във въпросните хора, но вместо това се отдавам на безцелно подскачане нагоре-надолу, защото не всеки обича да бъде пипан. А мен ме бива с ръцете ми, но за това другия път.
В последните два дни ми се случи два пъти с различни хора. Единият човек за пръв път го докосвам така като аз си знам, а другият е винаги там, когато мислите ми имат нужда от пристан.
В момента малко съжелявам, че си го позволих, защото има нещо толкова успокоително в този жест, така помиряващо и нежно. Не знам защо, но когато някой се облегне на мен, било то и за малко инстинктивно вдигам ръка, за да го погаля по бузата, заигравам се с косата му, инстинктивно променям гласа си и шепна. Много често ми се иска и останалите да реагираха по същия начин.
В последните дни съм ужасно уморена, не мога да спя като хората и всяка нощ ме заварва пред монитора. За това и пиша толкова много всъщност. Изливането на разните ми хаотични мисли помага поне за малко, то сякаш отнема от тревогите ми. А тревоги много...лични и общи.
Въздъхвам и се изправям. Не може да се уповаваш на моментната забрава. Светът върви непрестанно и няма да те чака да се наслаждаваш.

снимка: hircine

2 коментара:

YMY каза...

Да, помага да драснеш нещо тук...
Колкото до облягането - аз мога да се отпусна така само на рамото на някого наистина близък, иначе за сметка на това съм си дашна откъм моето рамо. Никога не съм имала нищо против някой да ме ползва за облегалка, а даже имаше един период, в който често ме ползваха за това. :-D Ама аз си обичам наистина, има си я тая по-особена близост и някакво разбиране настъпва между двамата, споделили рамото на единия! :-)

LN каза...

Да. Така е. А понякога настъпват неловки минути на тишина и бавно дишане.Зависи как и с кого си споделил рамото си.

Публикуване на коментар

ами ти? какво мислиш?